Vége a jó világnak, az ingatlanközvetítők nagy részének kampec lesz

Vége a jó világnak, az ingatlanközvetítők nagy részének kampec lesz

Az ingatlanközvetítők hasznosságáról rendre megoszlik az emberek véleménye, van, akik szerint megérik a pénzüket, mert drágábban lehet a segítségükkel eladni vagy kiadni a lakást, mások szerint teljesen abnormális, hogy sok százezer vagy akár pár millió forintot is elkérnek egy-egy ingatlan eladása esetén az ingatlanügynökök. Úgy fest, lassan leáldozik az ingatlanközvetítőknek.

Azok az ingatlanközvetítők, amelyek kizárólag a lakások, házak meghirdetésével, promóciójával foglalkoznak, néhány éven belül el fognak tűnni – jósolja a Balla Ingatlan tulajdonosa. Balla Ákos durván 60 százalékos lemorzsolódásra számít. A magyar ingatlanpiac ugyan pörög és folyamatosan emelkednek az árak, szerinte valójában a jelenlegi ingatlanközvetítői állomány szakmailag legjobban felkészült negyven százaléka is ki tudná szolgálni az ügyfeleket.

Az nem lesz elég, ha csak lefotózzák és promózzák az ingatlant azok a közvetítők, akik talpon akarnak maradni. Sőt, a hitelügyintézés és a jogi tanácsadás sem egyedi.

Azok lesznek a nyerők az ingatlanközvetítői hálózat tulajdonosa szerint, amelyek mesterembereket vagy takarítókat is tudnak majd szerezni az ingatlan leendő megvásárlója vagy meghirdetője számára.

Tisztulni fog a szakma, a kóklerek kihullanak nemsokára.

Fotó: pixabay.com

Biztosítók