Változások az Allianz Hungária Managementjében

Változások az Allianz Hungária Managementjében

Alexander Protsenko vette át az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét 2019. július elsejei hatállyal. A pozícióhoz szükséges hatósági engedélyezés folyamatban van. Alexander Protsenko Kisbenedek Pétert követi a poszton, aki több mint 11 éven át töltötte be az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét. Kisbenedek Péter a jövőben az Allianz Csoporton kívül folytatja pályafutását.

Kisbenedek Péter 2008 óta volt az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója és emellett 2013-ig a MABISZ elnöki pozícióját is betöltötte. Elhivatottságával, vezetői és szakmai tudásával nagyban hozzájárult az Allianz Hungária Zrt. sikeres működéséhez az elmúlt években.

Alexander Protsenko nagy tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban, számos piacon dolgozott Nyugat-, Közép- és Kelet-Európában. 2011-ben csatlakozott az Allianzhoz mint a Feltörekvő piacok és operációs részleg vezetője az Allianz SE Csoport tervezés és kontrolling területén. 2015-ben regionális pénzügyi igazgatónak nevezték ki az Allianz közép- és kelet-európai egységénél, majd 2018 óta az Allianz Bulgária vezérigazgatói feladatait látta el.

Fotó: Pixabay

Biztosítók