Új eszközt ad a Fitbit a munkáltatók részére

Új eszközt ad a Fitbit a munkáltatók részére

Új alvás- és aktivitásmérő eszközt dobott piacra januárban a Fitbit, kifejezetten a munkáltatók és egészségbiztosítók számára. A Fitbit Inspire, illetve Fitbit Inspire HR névre keresztelt fitneszkarkötő kizárólag a Fitbit vállalati, wellness, egészségbiztosítási és egészségügyi szolgáltatói partnerein keresztül érhető el.

Az új Fitbiteket jelenleg olyan munkáltatók kínálják, mint a Bangor Savings Bank, a Canadian Pacific Railroad és a Teach for America. Az új eszköz, a korábbiakhoz hasonlóan naplózza a fizikai aktivitást és az alvást, emellett vízálló, az Inspire HR további funkciói közé tartozik a kalóriaszámlálás, a 24/7 szívritmus-követés és az alvási fázisok nyomonkövetése. 

Az új fitneszkarkötők valós idejű és objektív egészégügyi és aktivitásról szóló adatokat szolgáltatnak, így az egészségügyi szolgáltatók és a biztosítók személyre szabottabb ajánlatokat, tanácsokat nyújthatnak ügyfeleiknek. 

Az új eszköz áráról nem sokat lehet tudni, az árképzés ugyanis a cégek egyéni biztosítási csomagajánlatainak részét képezi, ahol egyes cégek támogatják a munkavállalóikat a készülék megvásárlásában. 

A Fitbit korábban már számos egészségbiztosítóval partnerséget kötött, legutóbb januárban a Humana biztosítóval, amely a Go365 néven futó wellness és jutalmazási programjában személyi edzést nyújtó app-ként használja a Fitbit eszközöket. A mostani fejlesztés, a Fitbit Inspire azonban az első olyan hordható eszköz, amelyet kifejezetten a munkáltatók, és az egészségbiztosítók számára fejlesztett a cég.

Fotó: Pexels

Biztosítók