ÚJ CSOPORT-SZERVEZETI STRUKTÚRÁT HIRDETETT A GENERALI

ÚJ CSOPORT-SZERVEZETI STRUKTÚRÁT HIRDETETT A GENERALI

Az egyik legnagyobb európai biztosító, az olasz Assicurazioni Generali igazgatótanácsa jóváhagyta Philippe Donnet vezérigazgató javaslatát az új, 2018. szeptember 1-jén bevezetendő új szervezeti felépítésre, amely új ügyvezető igazgatói pozíció létrehozását is magában foglalja – adja hírül az xxprim.com.

"Az új szervezeti struktúra növeli a csoport azon képességét, hogy megfeleljen a 2019-2021-re lefektetett stratégiai terv kihívásainak. Az új stratégia három pilléren alapul: a pénzügyi helyzet optimalizálásán, a profitabilitás növelésén, illetve az üzleti modell átalakításán az innovatív lehetőségek figyelembevételével. A csoportszintű integrált projektek beindítása, a leányvállalatok erőteljesebb bevonása a projektekbe csoport-szinten, a jelenlegi felelősségi viszonyok egy részének újra definiálását is jelenti" – áll az olasz biztosítási csoport közleményében. 

Az újonnan létrehozott pozíció várományosa, az ügyvezető igazgató közvetlenül a Csoport igazgatótanácsa alá tartozik majd. Az új pozíciót Frederic de Courtois tölti majd be, és ő lesz felelős a Csoport pénzügyi, marketing és ügyfélszolgálati tevékenységéért, a cégfelvásárlások irányításáért, a csoportszintű stratégia megvalósításáért és az üzletfejlesztésért. 
A Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese Luigi Lubelli új szakmai kihívások elé néz, és elhagyja a csoportot, feladatait szeptember 1-jétől Cristiano Borean veszi át. Borean jelenleg a Generali France pénzügyi vezetője, és a jövőben tagja lesz a Generali Csoport működését irányító bizottságnak (GMC). Cristiano Borean lesz továbbá felelős a cégcsoport pénzügyi beszámolóinak elkészítéséért is. 

Az átszervezések érintik a Generali globális és nemzetközi üzleti kapcsolatainak szervezetét is. A globális üzleti kapcsolatokat az olaszországi országigazgató, Marco Sensana felügyeli majd, ide értve a globális vállalati és kereskedelmi területet, a Generali munkavállalói juttatásainak területét, valamint a Generali Global Health programot. A francia országigazgató, Jean-Laurent Granier felügyeli a jövőben az Europ Assistance csoport tevékenységét.

Ami a vállalatok és a régiók csoport szintű irányítását illeti - ideértve Ázsiát, Amerikát, Dél-Európát, valamit Spanyolországot és Svájcot -, új pozíciót hoztak létre: a nemzetközi vezérigazgatói pozíciót Jaime Anchustegui Melgarejo tölti be. 

"Jelenleg a 2016-2018-as stratégiai terv megvalósításának befejezésén dolgozunk, és az év elejétől kezdődően meghatározzuk a 2019-2021-es stratégiai célkitűzésket. Meghatároztuk a legfontosabb irányelveket, és tisztában vagyunk vele, milyen feladatok várnak ránk céljaink elérése és a hatékonyabb csoportirányítás megvalósítása érdekében"- jelentette ki Philippe Donnet, a Generali Csoport vezérigazgatója.

Biztosítók