Trump leállítaná a német gyártmányú autók értékesítését az államokban

Trump leállítaná a német gyártmányú autók értékesítését az államokban

AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK ELNÖKE AZ UTÓBBI HETEKBEN JOBBAN SZEMÜGYRE VETTE AZ AUTÓIPART, ÉS AZ AMERIKAI VALAMINT JAPÁN GYÁRTÓK UTÁN MOST A NÉMETEKET TALÁLTA MEG NÉHÁNY KERESETLEN SZÓVAL.

Trump jelenleg a brüsszeli NATO-csúcson vesz részt, ahol rajta kívül számos európai ország vezetője is képviselteti magát. Ez azonban nem zavarta őt abban, hogy meglehetősen komoly nyilatkozatot tegyen a német gyártókkal kapcsolatban, ugyanis elmondta, meg fogja akadályozni azt, hogy a Németországban gyártott autók az államok útjaira kerüljenek.

A Jalopnik szerint egészen pontosan a következő mondat hangzott el: „A németek rosszak, nagyon rosszak… Nézd meg azt a több millió autót, amit az Egyesült Államokban értékesítenek. Ezt meg fogjuk állítani.”

Egyelőre lehetetlen megjósolni, hogyan kívánja elérni céljait Trump, mindenesetre az importált autókra kivetni kívánt 35%-os vám jó kezdet lehet a modellek számának csökkentésére. Ez később arra ösztönözné a gyártókat, hogy az autókat helyben állítsák elő, ám mivel egy ilyen lépés rengeteg befektetést és fejlesztést igényel, vélhetően némi türelmi időt is biztosít majd az elnök.

A BMW, a Daimler és a Volkswagen jelenleg is rendelkezik gyártókomplexumokkal az Egyesült Államokban, amik közül a BMW spartanburgi, leginkább SUV-kat előállító üzeme a legnagyobb.

Biztosítók