Tényleg olcsón lehet lakást venni a banki árverezéseken?

Tényleg olcsón lehet lakást venni a banki árverezéseken?

Száznál is több ingatlant árverezett el eddig a CIB, most közel 50 kereskedelmi és lakóingatlanra lehet licitálni.

A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. immár hetedik alkalommal szervez online aukciót. Már száznál is több ingatlant árvereznek el, most közel 50 kereskedelmi és lakóingatlanra lehet licitálni.

Az értékesítésre felkínált portfólió nagy része kereskedelmi jellegű, ugyanakkor lehetőség nyílik lakó-, üzleti- és ipari ingatlanok megvásárlására is. Az aukción ezúttal a meghirdetett ingatlanok többsége a 250 millió forint alatti árkategóriába tartozik.

Az aukció hozzávetőleg egy hónapig tart, és szeptember 17-től él majd a villámár (Buy Now) funkció: ezzel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, a piaci árnál akár 10-15 százalékkal alacsonyabb áron. Az őszi ingatlanárverés különlegessége, hogy azok az ingatlanok, amelyek nem keltek el villámáron, egy 27 órás liciten vesznek részt: a licitálás október 8-án 9 órakor kezdődik, és 9-én délig tart majd. Ez idő alatt a kezdőlicit átlagosan az eredeti vételár 65 százalékáról indul, de egyes ingatlanoknál a kikiáltási ár akár ennél nagyobb mértékben is csökkenhet.

A társaság közleménye szerint a legutóbbi, nyári aukción a korábban hirdetett eladási árhoz képest átlagosan mintegy 20 százalékos kedvezmény mellett találtak új gazdára az ingatlanok.

Fotó: pixabay.com

Biztosítók