Tarlós: hosszú távon Budapest autómentesítése is a tervek között van

Tarlós: hosszú távon Budapest autómentesítése is a tervek között van

A Kossuth Rádiónak adott interjújában Tarlós István elmondta, hogy a 3-as metró befejezése és a BKV járműcseréje is bekerül a fejlesztési tanácsba - szerepel a HírTV cikkében.

 

Az interjúban továbbá azt is elmondta, hogy Budapest belvárosának autómentesítése is szerepel a hosszútávú fejlesztési tervek között.

A főpolgármester újraindulásának egyik legfontosabb feltétele a Budapest Fejlesztési Tanács létrehozása volt, aminek társelnöke a miniszterelnök és a főpolgármester lesznek. Az ebben foglalt fejlesztések egy részénél kimondottan hosszabb távon gondolkodnak, melyek 2030-ig történő fejlesztéseket és megvalósulási határidőket jelentenek.

Ami a várható fejlesztéseket illeti, egy 62 pontból álló lista foglalja össze azokat a projekteket, amelyek a következő években összesen 1100 milliárd forintból valósulhatnak meg. A listán közterületfejlesztések, épületek felújításai, újabbak kialakítása és teljes városrészek megújítása szerepel, az azokhoz tartozó közlekedési kapcsolatok fejlesztésével együtt.

Fotó: Pixabay

Biztosítók