Olimpiai szponzor szerződést írt alá az Allianz

Olimpiai szponzor szerződést írt alá az Allianz

A biztosító 2021-ben csatlakozik az olimpiai játékok világméretű partnerprogramjához (The Olympic Partner Programme – TOP) azzal a céllal, hogy biztosítást nyújtson a játékok szervezőinek.

Az Allianz szponzori megállapodást írt alá a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (IOC), hogy az olimpiai mozgalmat támogató biztosítási megoldásokat nyújtson 2021-től, 2028-ig. A megállapodás keretében nem csak az olimpiai játékok szervezőbizottságainak nyújt majd biztosítást, hanem a különböző nemzeti olimpiai bizottságoknak, a csapatoknak és a sportolóknak is. 

Az olimpiai partnerségi programot (TOP) azzal a céllal hívták életre a szervezők, hogy pénzügyi és műszaki támogatást szerezzenek üzleti szponzoroktól az olimpiák és egyéb sportesemények megrendezéséhez. Ebbe a programba lép be az Allianz olyan meglévő termékekkel, mint a flotta- és vagyonbiztosítás, de a technológiai változások által életre hívott új termékek és szolgáltatások is részét képezik a megállapodásnak.

A német biztosító 2006-óta támogatja a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságot, a mostani megállapodás részeként 2021-től világméretű paralimpiai partnerré is válik. 

A szponzorált időszak lefedi a 2022-es pekingi téli olimpiai játékokat, a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, a 2026-os téli olimpiát és a 2028-as los angelesi olimpiai játékokat is. 

A NOB digitális és közösségi csatornáin keresztül soha nem látott embertömeghez juthatunk el – mondta a partnerségi megállapodás megkötésekor Allianz vezérigazgatója, Oliver Bäte.

Biztosítások nélkül nem lenne olimpia

Villámlás, mennydörgés és jégeső miatt akár órákkal is el kell halasztani egy-egy mérkőzést, ami nemcsak a lelátón ülő szurkolóknak jelent kellemetlenséget, hanem anyagi kárt okoz a hirdetőknek és a szervezőknek is. Az időjárási jelenségek mellett természeti katasztrófák, járványok és
terrortámadások is okozhatják egy nagyobb sportesemény elhalasztását vagy a legrosszabb esetben lemondását. Biztosítás nélkül nem lenne olimpia, sőt nem lenne szervezett élsport.

A biztosítási ágazat szinte teljes védelmet nyújt a nagy rendezvények minden eshetőségére, a stadionok építésétől kezdve a rendezvények elmaradásán és a szervezők és szponzorok anyagi kárán keresztül a szurkolók vagy játékosok egészségi és utazási kockázataiig. 

Fotó: pixabay.com

Biztosítók