Magyar biztosítói rangsor: nem történt nagy átrendeződés

Magyar biztosítói rangsor: nem történt nagy átrendeződés

2017-ben is az Allianz Hungária Biztosító Zrt. lett a legnagyobb adózott eredménnyel működő biztosító a magyar piacon: közel 19 milliárd forintos eredményt ért el a nem auditált adatok szerint. A dobogón találjuk még az AEGON Magyarország Általános Biztosítót és a Generali Biztosítót, melyek rendre 12,6 és 9,2 milliárd forint adózott eredményt könyveltek el tavaly év végén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent Aranykönyvéből.

Az MNB által felügyelt, és az Aranykönyvben szereplő 25 biztosítótársaság összesen 64,6 milliárd forint adózott eredményt ért el a tavalyi évben.

Forrás: MNB

A díjbevétel alapján 2017-ben szintén az Allianz állt az élen: összesen 144,7 milliárd forint bruttó díjbevételt könyvelt el. Őt követte a Generali és a Groupama, rendre 131,8, illetve 107,5 milliárd forint bruttó díjbevétellel. 

A dobogó első két helyén álló biztosító nem-élet üzletága jóval erősebb, mint az életbiztosítási, a Groupamánál azonban közel fele-fele a díjbevételek megoszlása a két üzletág között. Tisztán életbiztosítóként az NN került be a top 10-be, ahova a 2016-os eredményei alapján még a tisztán nem-életbiztosítóként működő Wáberer is befért, 2017-ben azonban már nem.

Címlapfotó: pexels.com

Biztosítók