Hétfőn újabb BMW-gyárak álltak le alkatrészhiány miatt

Hétfőn újabb BMW-gyárak álltak le alkatrészhiány miatt

A BMW ÚJABB GYÁRAK LEÁLLÍTÁSÁRA KÉNYSZERÜLT, UGYANIS A NÉMET ÜZEM UTÁN EGY KÍNAI ÉS EGY DÉL-AFRIKAI LÉTESÍTMÉNYBEN IS LEÁLLÍTOTTÁK A TERMELÉST EGY HIÁNYZÓ KORMÁNYMŰ ALKATRÉSZ MIATT.

A Shenyang (Kína) és Rosslyn (Dél-Afrika) városokban található gyáraknak várhatóan egy napra kell majd leállniuk, míg a Németországban működő lipcsei üzem valamivel hosszabb kényszerszünet elé néz, mondta a BMW szóvivője, Michael Rebstock.

A Lipcsében található gyárat még pénteken zárták be, de érintett egy létesítmény Münchenben is, mindez pedig egy meg nem nevezett olasz beszállítanak köszönhető, amely nem tudta időben leszállítani a kérdéses alkatrészt – számolt be róla a vasárnap a Focus.

„Jelen pillanatban még nem tudjuk megmondani, hogy mikor indulhat újra a termelés”, mondta Rebstock, aki azt is megerősítette, hogy az alkatrészhiány miatt további létesítmények leállításán is gondolkodniuk kell. A szóvivő szerint a pénzügyi kár egyelőre még kezelhető, noha számszerűsíteni még nem tudott, hiszen a 1-es sorozattól a 4-es sorozatig számos modell érintett.

Bár gőzerővel dolgoznak a probléma megoldásán, a mostani eset semmiképpen sem jön jól a gyártónak, amelynek az öregedő modellkínálat miatt már ösztönzőkkel kell elősegítenie az értékesítési számok szinten tartását.

Biztosítók