FELKÉSZÜLNEK A BIZTOSÍTÓK A NEMZETKÖZI SZABÁLYOZÁSRA

FELKÉSZÜLNEK A BIZTOSÍTÓK A NEMZETKÖZI SZABÁLYOZÁSRA

A biztosítótársaságok kilencven százaléka biztos benne, hogy megfelel majd a Nemzetközi Számviteli Szabványok (IFRS) előírásainak a 2021. január 1-jén történő hatályba lépésig. A nagy biztosítótársaságok több mint harmada ötvenmillió euró feletti összeget irányoz elő az IFRS 17 közelgő bevezetésére – közölte a Deloitte egy friss kutatásra hivatkozva.

Felkészülnek a biztosítók a nemzetközi szabályozásra
Kanadától Dél-Koreáig jelentős összeget fordítanak fejlesztésre a cégek
Ambrus Ádám

A Deloitte által megbízott Economist Intelligence Unit által végzett kutatás 340 észak-amerikai, európai és ázsiai vezető biztosítási tisztségviselő véleményét vizsgálta a bevezetéssel járó kihívások mértékéről és összetettségéről a költségvetéssel, a megfeleléshez szükséges technológiával és a változáshoz szükséges források elérhetőségével kapcsolatban – közölte az MTI.

Az EIU felmérése kiemeli, hogy a globális biztosítók kiadásainak jelentős része a technológiai beruházásokra összpontosul. A kutatás szerint 87 százalékuk fejleszteni kívánja a rendszereit a 2021-es életbe lépés előtt – derül ki a közleményből. A válaszadók Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Németország, Japán, Svájc, Spanyolország, Hollandia, Kína, Dél-Korea és az Egyesült Államok biztosítóinak vezetői közül kerültek ki.

A felmérés biztosítási vállalkozások széles körét fedte le, életbiztosítással, nem életbiztosítással foglalkozó biztosítókra, egészségbiztosítókra és viszontbiztosítókra is kiterjedt; a nettó díjbevétel alapján különböző méretű biztosítókat mértek fel, hogy az IFRS-szabályozások által érintett valamennyi biztosítótársaság véleményét reprezentatívan tükrözzék az eredmények.
 

Biztosítók