Eltörölhetik a szürke rendszámtábla használatát előíró szabályt

Eltörölhetik a szürke rendszámtábla használatát előíró szabályt

Egyre valószínűbb, hogy rövid életű próbálkozásként beszélhetünk a kerékpártartókra helyezhető harmadik, szürke rendszámtábláról, hiszen a Fidesz parlamenti frakciója „hülyeségnek” nyilvánította annak használtat.

Bár az alig egy hónapja igényelhető harmadik rendszámtábla beszerzése sokaknak gondot okozott – hiszen az sem mindegy, milyen szervizbe vitte szemlére az ügyfél – az alapkoncepció nem tűnt rossznak, hiszen a szándék az volt, hogy segítsenek az autósoknak.

Mivel a hagyományos kerékpártartók rendre kitakarják a rendszámtáblát, azoknak, akik a hatályos jogszabályoknak és törvényi előírásoknak megfelelve szerettek volna közlekedni vele, először le kellett szerelni a hátsó rendszámtáblát, majd el kellett azt helyezni a kerékpártartó erre kijelölt részén. A szürke rendszám ezt a műveletet könnyedén kiváltja, hiszen egy azonosításra tökéletesen alkalmas harmadik elem kerül az autóra.

Ennek ellenére most erősen megkérdőjeleződött a szürke rendszámtábla sorsa, ugyanis az InfoRádió értesülései szerint a Fidesz parlamenti frakciója a törvény felülvizsgálatát kérte a kormánytól.  Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy a kormánypárti képviselőcsoport „hülyeséggé nyilvánította” a kerékpárt szállító autók harmadik rendszámáról szóló szabályt.

Amennyiben a kormány eltörli a szabályt, úgy érdekes lesz látni, hogy az állam visszafizeti-e a 9750 forintos összköltséget azoknak, akik már beszerezték tartóikra a szürke rendszámtáblát.

Biztosítók