Elkészült a Generali új, hároméves stratégiai terve

Elkészült a Generali új, hároméves stratégiai terve

A nemzetközi Generali Csoport jóváhagyta a vállalat új, hároméves stratégiai tervét, mellyel egyrészt gyorsítani kívánja a Csoport növekedését, ugyanakkor kimagasló megtérülést kíván biztosítani részvényeseinek.

A csoport kifejezetten arra törekszik, hogy innovatív, személyre szabott megoldásokkal segítse ügyfeleit a vállalat egyedülálló tanácsadói hálózatán keresztül. Emellett a lakossági, kisvállalkozói és szakmai biztosítások európai piacán továbbra is piacvezető szeretne lenni, miközben a nagy potenciálú piacokon új lehetőségeket igyekszik keresni. A Generali egy fókuszált, nemzetközi vagyonkezelési platformot is ki szeretne alakítani.

Az új stratégia bejelentéséről Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott: "A mai napon a Generali egy igen ambiciózus - a Generali 2021 címet viselő - stratégiát tárt a részvényesei elé, mellyel egyrészt gyorsítani kívánja a Csoport növekedését, ugyanakkor kimagasló megtérülést kíván biztosítani részvényeseinek."

A Generali 2021 terv részeként a Csoport kifejezett törekvése, hogy a 2018-21 közötti időszakban növekvő részvényenkénti megtérülést biztosítson, 6%-8%-os CAGR (összetett éves növekedési ráta) mellett. A fenti cél eléréséhez a Csoport fő tevékenységének javuló nyereségességére van szükség, amit a Generali biztosítási és vagyonkezelési üzletágaitól vár. Nagyobb hatékonyságot attól remél a csoport, ha fejlett piacokon további 200 millió eurós költségmegtakarítást kíván elérni. A nyereséges növekedési lehetőség finanszírozásához a kamatköltségek aktív menedzsmentjére és tőkeátcsoportosításokra is szükség van.

63 milliárd eurós díjbevételével a Generali jelenleg is meghatározó szereplő az európai biztosítási piacon. Kiterjedt értékesítői hálózatában több, mint 150 000 tanácsadó és értékesítő munkatárs dolgozik Európa legnagyobb piacain. Az átfogó pénzügyi (2012-2015) és operatív (2016-2018) fordulat sikeres lezártát követően a Generali 92,8%-os nem-életbiztosítási összesített kárhányadot és a 39,2%-os életbiztosítási új üzlet aránnyal kimagasló biztosítástechnikai és működési teljesítményt ért el 2017-ben. Ugyanebben az évben sikeresen elindította koncentrált vagyonkezelési stratégiáját összesen 487 milliárd euró kezelt vagyonnal (AUM). A Generali a legjobb úton halad afelé, hogy 2018-ban is teljesítse mind pénzügyi, mind szakmai céljait.

Fotó: Pixabay

Biztosítók