Az Omega X lehetne az Opel SUV kínálatának csúcsa

Az Omega X lehetne az Opel SUV kínálatának csúcsa

A már korábban megérkező Mokka X mellé csatlakozó Crossland X és Grandland X mellett hajlamosak vagyunk elfelejteni azt a tényt, hogy az Opel még egy SUV-t beígért számunkra.

Szerencsére Kleber Silva nem felejtett el emlékeztetni minket erre, és renderképei segítségével megmutatta a saját elképzeléseit arról, hogyan is kellene kinéznie egy felsőkategóriába érkező Opel SUV-nak.
Nagy jelentősége ennek nincs, de a grafikus azt az Omega X nevet adta a modellnek, amely 1986-tól egészen 2003-ig létező típus volt a gyártó kínálatában. Az Opel az idei év elején erősítette meg, hogy egy nagy méretű SUV-t még az évtized vége előtt az utakra küldenek, ám azon kívül, hogy a megbicsaklott pályafutású Antara helyére fog érkezni, nagyjából semmit sem tudhatunk róla.

Noha a modell elkészítését már jóváhagyták, a gyártó továbbra sem szeretne róla információkat közölni, így csak annyi tűnik biztosnak, hogy erős hasonlóságot fog mutatni a Peugeot 5008-cal, amelytől az EMP2 nevű moduláris platformot is megkaphatja.

Biztosítók