AXA: 53,6 MILLIÁRD EURÓRA NŐTTEK A DÍJBEVÉTELEK AZ IDEI ELSŐ FÉLÉVBEN

AXA: 53,6 MILLIÁRD EURÓRA NŐTTEK A DÍJBEVÉTELEK AZ IDEI ELSŐ FÉLÉVBEN

Az AXA biztosítási konszern díjbevételei az idei első félévben 3 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, és elérték az 53,6 milliárd dollárt. Eközben a cégcsoport profitja 9% -kal, 3,3 milliárd euróra emelkedett – jelentette be a francia biztosítási csoport sajtóközleményében.

"Az AXA 2018 első félévében igen figyelemreméltó működési eredményt ért el, ami részvényenként 6% -os bevétel-növekedést jelent. Az eredmény annak köszönhető, hogy minden területen igen jó biztosítás-technikai eredménynövekedést tudtunk elérni"- jelentette ki Thomas Buberl, az AXA vezérigazgatója.

A biztosító közlése szerint a 3% -os díjbevétel-növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy az élet- és befektetési biztosítások, valamint egészségbiztosítások erős, 8 százalékos bővülést tudtak elérni a Franciaországban az új üzleteket tekintve, illetve Európában és Ázsiában is: a 3 %-os növekedés minden szegmensre jellemző volt. 

Ami a nyereségességet illeti, a vagyon- és felelősségbiztosítások kombinált hányada az elmúlt egy évben 0,8% százalékponttal, 95%-ra javult. 
Az idei mutató ugyanakkor 0,5% százalékponttal, 97,1% -ra emelkedett, főként a magasabb kárkifizetést generáló természeti katasztrófák, illetve egyéb európai, természeti hatás okozta káresemények miatt. Ez utóbbiakat részben ellensúlyozni tudták a franciaországi és a belgiumi kedvezőbb adatok. 

Biztosítók