A Netrisk megveszi a BIZTOSITAS.HU-t

A Netrisk megveszi a BIZTOSITAS.HU-t

Egyesülne az online biztosításközvetítői piac két legnagyobb szereplője: a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. teljes egészében megvásárolná a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft.-t – derítette ki a Népszava a Gazdasági Versenyhivatal honlapján közzétett kérelemből.

Eszerint a Netrisk.hu egyedüli, közvetlen irányítást szerez a Biztosítás.hu felett. A hatóság megfogalmazása szerint a két vállalkozás az alkuszi biztosításközvetítési piacon aktív. 

Az Opten cégnyilvántartási adatai szerint a Netrisk.hu tulajdonosai a lengyel MCI Private Ventures alap, a luxembourgi AMC Capital IV Net, illetve Sebestyén László és - közvetve - Scheidler Tamás ügyvezetők. A 2000-es évek eleje óta üzemelő online biztosításközvetítői oldalát piacvezetőként hirdető társaság az elmúlt évtizedek során számos céges átalakulást és tulajdonosi átrendeződést megért. Az alapítóktól és más pénzügyi befektetőktől 2010-ben 23 millió euróért vásárolta meg az Enterprise Investors által kezelt Polish Enterprise Fund VI alap. Másfél éve viszont már 56,5 millió eurót adott értük a szintén lengyel MCI Capital Group MCI Euroventures nevű alapja. A kft. formában mindössze egy éve létező Netrisk.hu jogelődje, a hasonló nevű zrt. az elmúlt évek során 2-3 milliárdos árbevételének rendre körülbelül a felét nyereségként könyvelhette el.

A jogelődőket is beleszámítva 1995 óta működő Biztosítás.hu Kft. jelenlegi elnevezése 2004 óta él. Az alapítók azóta kiszálltak; a társaság állt a Veres Tibor-féle Wallis tulajdonában is. A jelenlegi tulajdonosok az osztrák GrEco Direct, Jeney Gábor és Marschalek Péter ügyvezetők, valamint Kiss Leskó Gergő. A cég az elmúlt évek során egymilliárd alatti árbevétel mellett rendre néhány százmilliós adózott eredményt ért el.

Fotó: Pexels

Biztosítók