A Generalié lehet az Egon biztosító portfóliója

A Generalié lehet az Egon biztosító portfóliója

Múlt héten jelentette be a Generali, hogy megállapodást kötött az Ergo biztosítóval annak teljes magyarországi és szlovákiai biztosítási portfoliójának átvételéről. Az értékesítéshez természetesen szabályozói jóváhagyás szükséges.

A felek abban is megállapodtak, hogy a vételárról és egyéb feltételekről nem osztanak meg információkat. A portfoliók tulajdonjogának megváltozása nem lesz hatással az Ergo jelenlegi ügyfelei felé fennálló kötelezettségeire – olvasható a közleményben. 

Az Ergo a két országban összesen három céggel van jelen, melyek összes díjbevétele 2017-ben 20,6 millió euró volt. 

Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hónapokban a német Ergo csoport öt másik közép-kelet-európai piacot hagyott el: a cseh, a román, a fehérorosz, a horvát és az orosz portfolióját eladta. A Generali számára ezzel szemben a régiós piacok kiemelt területnek tűnnek, hiszen az olasz biztosító Szlovéniában és Lengyelországban is vásárolt fel cégeket, valamint Moszkvában is képviseleti irodát nyitott. 

A tervezett felvásárlás célja részben a keresztértékesítési lehetőségek kiaknázása, a szélesebb ügyfélkör elérése – közölte a társaság.

Az ERGO Életbiztosító Zrt. 2008-ban kezdte meg tevékenységét Magyarországon az UniCredit Bank Hungary Zrt. biztosítói partnereként a bankbiztosítás területén. 2013. január 1-jén a társaság beolvadt a korábbi VICTORIA-VOLKSBANKEN Életbiztosító Zrt.-be, mely ugyanattól az időponttól ERGO Életbiztosító Zrt. néven folytatja tevékenységét a magyar biztosítási piacon. Ezzel egy időben a csoport nem-életbiztosítással foglalkozó cégének ügyfeleit az ERGO Versicherung Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe vette át és viszi tovább.

Fotó: Pexels

Biztosítók