A brit pénzügyi cégek negyede költözne

A brit pénzügyi cégek negyede költözne

A Nagy Britanniában székelő pénzügyi vállalatok, bankok, biztosítók több mint 25 százaléka költözni fog a Brexitet követően az EY felmérése szerint. Ez 50 százalékos növekedés az egy ével ezelőtti számokhoz képest.

A 8 legnagyobb befektetési bank, köztük a Goldman Sachs, a JPMorgan Chase & Co. és a Deutsche Bank részletes tervvel rendelkezik arra az esetre, ha a Brexit "túl keményre" sikeredne. Nem ők az egyetlenek, ráadásul egyre többen jelzik költözési szándékukat, ahogy a tényleges kilépés határideje egyre közeledik. A jelenlegi adatok alapján London 10.000 bankhoz, és további 20.000 egyéb pénzügyi vállalkozáshoz kapcsolódó munkahelyet veszít, legalábbis a Bruegel szerint. Ugyanakkor vannak ennél optimistább, és lényegesen pesszimistább becslések is, gyakorlatilag 4000 és 232.000 közt mindenre akad példa. 

Mint látható, továbbra is kisebbségben vannak azok, akik költözésre szánták el magukat, de számuk a jelek szerint folyamatosan növekszik. Az is tovább árnyalja a képet, hogy ebbe a táborba csak azok a vállalkozások tartoznak bele, akiknél a költözési szándék már publikus, illetve legalábbis nyilvános vészforgatókönyvvel rendelkeznek egy kemény Brexit esetére.

Biztosítók