80 ilyen BMW-t kapott az ausztrál rendőrség

80 ilyen BMW-t kapott az ausztrál rendőrség

Nem kevesebb, mint nyolcvan darab, BMW által speciálisan felkészített 5-ös modellt fog kapni az elkövetkező egy évben az ausztrál rendőrség. Az autókból minden felesleges luxust száműznek, viszont 265 lóerős 3.0 literes dízellel szerelik őket.

Bár inkább a luxus és a kényelem megtestesítőjeként él az ember fejében, az ausztrál bűnözők agyában mostantól inkább a félelem és a biztos lebukás eszközeként jelentkezik majd a BMW 5-ös szériája.
A szigetország rendőrsége ugyanis egy év alatt összesen 80 darab új bajor 530d modellhez fog hozzájutni az első példányok év eleji leszállításával kezdődően. „Az emberek és a sajtó a teljesítmény, a biztonság és a hatékonyság szimbólumaként emlegetik az 5-ös modellt, de közben minden további nélkül alkalmas rendőri feladatok elvégzésére is” – fejtette ki pozitív véleményét a márka ausztrál részlegének vezetője, Marc Werner a hivatalos sajtótájékoztatón.
Míg a mezei 5-ös sorozat példányai a civilek körében valóban a Werner úr által elsőként felvázolt képnek felelnek meg, addig a hivatásos autókban a luxus csak egy morzsányit lesz jelen, helyét a tartós megbízható használat és a strapabírás veszik át. Így például biztosuraknak le kell mondaniuk a bőrbelső illat- és látványegyütteséről, de a felárért elérhető extratételek sem lesznek egyik modell repertoárjában sem. Cserébe egy úgynevezett rendőrségi csomag kerül beszerelésre, amiről pontosan nem tudjuk, mit takar, de a fényhíd és a CB rádió biztos szerepel benne.
Felszereltség ide vagy oda, motorerőben nem lesz hiány, ugyanis mindegyik méretes négykerekű meghajtásáról a 3.0 literes sorhatos dízelmotor fog gondoskodni nem kevesebb, mint 265 lóerő, illetve 620 Nm segítségével.

Biztosítók