Megugrott a Duna House profitja

Megugrott a Duna House profitja

A Duna House (DH) csoport az április-júniusi időszakban jelentősen felülmúlta a tavalyi azonos időszak teljesítményét és összességében a menedzsment várakozásai szerint teljesít – derül ki a tegnapi tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentésből. A negyedév során folytatódott a 86 lakásos Reviczky Liget ingatlanfejlesztési projekt lakásainak átadása, valamint tovább erősödött a csoport ingatlan-, és hiteltevékenységeinek növekedése Magyarországon és Lengyelországban egyaránt.

A csoport árbevétele 57 százalékos növekedéssel 1,9 milliárd forintot tett ki, az EBITDA 128 százalékkal ugrott 647 millió forintra, s ebből az adózott nyereségsoron is maradt 533 millió forint, 85 százalékkal több mint egy éve.

Az értékesítési árbevétel 76 százaléka a magyarországi, ötöde a lengyel, 4 százaléka pedig a cseh érdekeltségekhez kötődik.

Az első és második negyedéves eredmények alapján a menedzsment fenntartja az alap-, azaz a MyCity fejlesztés nélküli tevékenység 0,95-1,15 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését.

A Reviczky projektre tervezett 680 millió forintos profitot már a negyedév során meghaladta a DH a lakások 92 százalékának értékesítésével és átadásával, így túlteljesítés várható.

Kedvezőtlen hír viszont, hogy a szűkös építőipari kapacitások következtében a Forest Hill projekt befejezése mintegy három hónapot késhet. A projekt műszaki átadása várhatóan az év végéig megtörténik, az eredmény elszámolása ugyanakkor a 2019-es pénzügyi évre tolódik.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

Foto: eco.hu

Biztosítók