Zöld reggelre számítanak Európában, Frankfurt a kivétel

Indexemelkedésre lehet számítani hétfőn az európai értékpapírpiacokon a kereskedés kezdetén. Frankfurtban indexcsökkenés várható.

Zöld reggelre számítanak Európában, Frankfurt a kivétel2019.09.02

A határidős indexjegyzések alapján a londoni index 0,1 százalékkal, a párizsi tőzsdeindex 0,2 százalékkal emelkedhet kezdéskor, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,2 százakkal nyithat magasabban. A frankfurti tőzsdén 0,1 százalékos nyitáskori indexcsökkenésre utal a határidős jegyzés.
Pénteken nyereséggel zártak az európai tőzsdék, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index és a Stoxx Europe 600 index egyaránt 0,73 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,45 százalékkal zárt magasabban - adta hírül az MTI.

Londonban 0,32 százalékkal emelkedett zárásra az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,85 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,56 százalékkal erősödött. Madridban 0,21 százalékkal erősödött a tőzsdeindex, a milánói tőzsde viszont 0,35 százalékos indexcsökkenéssel zárt.

Az európai tőzsdeindexeket az amerikai-kínai kereskedelmi vitában Kína által megütött békülékeny hang emelte meg pénteken. Szinte minden egyes gazdasági ágazat tőzsdei árfolyammutatója nyereséggel végzett, a legnagyobb emelkedést a kínai kereskedelmi kapcsolatoknak leginkább kitett nyersanyagipari ágazat érte el. Az ágazati árfolyammutató két és fél százalékkal emelkedett.

Az egyetlen kivétel az olasz tőzsde volt, ahol belpolitikai fejlemények, a kormányalakítási folyamat megakadása miatt csökkentek az árfolyamok.

A Brent nyersolaj ára csökkent hétfőn, az amerikai WTI ára alig változott. Az Egyesült Államok és Kína vasárnap kezdték meg egyes termékekre a megemelt importvámok kölcsönös kivetését. Amerikai részről egyebek között cipők, okosórák és laptévék importvámját emelték meg 15 százalékkal, Kína pedig 5 százalékkal emelte meg az amerikai nyersolaj vámtételét.

Az európai tőzsdék nyitása előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára 0,46 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 58,98 dolláron, az arany ára 0,02 százalékkal 55,11 dollárra emelkedett.

Az eurót változatlan árfolyamon, 1,0989 dolláron jegyzik. Az arany spot ára 0,30 százalékkal unciánként 1524,99 dollárra emelkedett.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók