Vetélkedőt szervez a rendőrség: személyautót nyerhet a legügyesebb család

Vetélkedőt szervez a rendőrség: személyautót nyerhet a legügyesebb család

Idén is családi vetélkedőt szervez a rendőrség, hogy felhívja a figyelmet a a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára.

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. A közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére. Ez a gondolat hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a Rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez.

2018-ban már közel ötszáz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ©KODA Rapid Family személyautóért. 

A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedősorozatot. A területi versenyek április 13-tól húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, amelyen bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, amelynek fődíja, egy ©KODA Fabia Ambition 1.0 MPI 75LE személygépkocsi lesz.

Hamarosan kezdetét veszi az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulói, ahol nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek. A verseny szervezői az iskolák részére immár második alakalommal pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiak szerint kerülnek díjazásra:

1, helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,
2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,
3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

Bővebb információ: www.kozlekedikacsalad.hu

Fotó: Pexels

Biztosítók