Újabb okos zebrát telepített a Generali

A Generali a Biztonságért Alapítvány Safecross okos zebrát telepített Verőcén, az M2 autóút becsatlakozásánál.

Újabb okos zebrát telepített a Generali2019.06.26

Magyarországon közel 18 ezer személyi sérüléses baleset történik évente, az elmúlt másfél évben közel 1500 embert ütöttek el a zebrákon országszerte. Ezt a tragikus számot csökkentheti a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával telepített Safecross okos zebra Verőcén, az M2 autóút becsatlakozásánál.

2012 óta országszerte közel 30 biztonságos útszakaszt adott át a Generali a Biztonságért Alapítvány. Tavaly 10 okos zebra telepítését támogatták, idén még 20 ilyen gyalogátkelőt alakítanak ki országszerte.

Az okos zebra egy intelligens közlekedésbiztonsági rendszer. Az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra.

A Generali a Biztonságért Alapítvány céljai között szerepel a közlekedésbiztonság támogatása. A gyalogosok védelme a közlekedésben különösen fontos, ezért az Alapítvány pályázati úton a kivitelezési költségek 50 %-át vállalja, a pályázó önkormányzat részéről 50% önerő biztosítása szükséges. A pályázó több lehetséges, 2 vagy 4 sávos, közlekedési lámpával nem rendelkező kijelölt gyalogátkelő helyszínre is javaslatot tehet. A helyszínválasztást forgalmi illetve baleseti statisztikával is alá kell támasztani. A pályázatot a webes felületen lehet feltölteni.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók