Több ezer pilóta 250 millió dollárra perli a Boeinget

Csoportos keresetet nyújtott be 12 nemzetközi légitársaságnál dolgozó 3000 pilóta a Boeing ellen, a 737 MAX tervezési hibái miatti kompenzáció és büntetés kiszabása érdekében - írja az Airpotral.

Több ezer pilóta 250 millió dollárra perli a Boeinget2019.08.29

Egy ausztrál ügyvédi iroda az illinois-i bíróságra adta be a keresetet, mivel a Boeing székhelye Chicagóban van. A jogászok az USA-beli partnerükkel együtt kompenzációt és büntetést akarnak kiperelni a repülőgépgyártóból a 737 MAX tervezési hiányosságai, valamint az ezek miatt okozott szerencsétlenségek, az elmaradt repülések és fizetéscsökkenés miatt.

Egy légügyi jogász szerint amikor a légiközlekedési hatóságokban világszerte kétségek merültek fel a Boeing 737 MAX biztonságos üzemelésével kapcsolatban, azonnal a földre parancsolták a gépet, ezzel azonban azok a pilóták sem repülhetnek, akiknek erre a típusra volt szakszolgálati engedélyük és típusvizsgájuk. Sok pilótát kényszerszabadságra küldtek, másik bázisra irányították át, emiatt pedig kevesebbet repülhetnek és a fizetésük is alacsonyabb.

Bár a perben részt vevők kiléte titkos, az általuk közösen benyújtott kártérítési igény közel 250 millió dollár.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók