Szegedről Szabadkán át lehet majd Bajára utazni

A Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal fejlesztéséről tárgyalásokat kell kezdeni a szerb illetékesekkel és a projektet elő kell készíteni arra, hogy az EU finanszírozhassa.

Szegedről Szabadkán át lehet majd Bajára utazni2019.08.30

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány egyetért azzal, hogy a Szeged-Rendező-Röszke-országhatár vasúti pálya és biztosítóberendezés korszerűsítése, valamint a szakasz villamosítását magában foglaló fejlesztés megvalósuljon.

Ez azonban egy nagyobb projekt része, mivel a MÁV-nak és az illetékes minisztereknek tárgyalást kell kezdeményezniük a szerb illetékesekkel a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztéséről. A vasút Szabadkától Bajáig tart majd és a teljes Szeged-Baja vonalra feltételes közbeszerzést kell kiírni, hogy ismertté váljanak a költségek. Ezt követheti majd a projekt európai uniós forrásokból megvalósuló támogatása. A feltételes közbeszerzést jövő év március végéig kell lefolytatni.

Egy idén júniusi kormányhatározat 170 millió forintot irányzott elő a Debrecen, Nagyvárad, Szeged, Szabadka és Pécs nagyvárosokat összekötő Déli vasút fejlesztési terv előkészítésére. A mostani projekt ennek csak egy részét tartalmazza.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók