Sokan betiltanák a vezetés közbeni mobilozást

Tízből négyen úgy vélik, be kellene tiltani a vezetés közbeni telefonálást, még kihangosító használata esetén is.

Sokan betiltanák a vezetés közbeni mobilozást2019.12.10

Egy brit felmérés szerint a járművezetők 69 százaléka szokott kihangosítóval telefonálni vezetés közben, annak ellenére, hogy 40 százalékuk elismeri, ez negatívan befolyásolja a vezetési képességét. A kihangosítóval telefonáló sofőrök mellett utazók több mint fele (52%) mondta azt, hogy a vezető figyelmét elvonta a beszélgetés, ami azt sugallja, hogy maguk a sofőrök hajlamosak alulbecsülni, mennyire vonja el a vezetéstől a figyelmet a telefonálás.

Kutatások szerint azok a járművezetők, akik telefonálnak – függetlenül attól, hogy kézben tartják a telefont, vagy kihangosítót használnak – négyszer nagyobb valószínűséggel kerülnek balesetbe. A figyelmükben megzavart vezetőknek két és negyed másodperc volt a reakcióidejük egy veszélyes szituációban, szemben a figyelmükben nem zavart sofőrök egy másodpercével.

Közúti közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezetek az Egyesült Királyságban már régóta szorgalmazzák a kihangosítóval történő telefonálások betiltását is vezetés közben, amivel brit felnőttek 40%-a egyetért egy friss felmérés szerint.

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók