Saját pénze lesz a Facebooknak

Saját pénze lesz a Facebooknak

A Facebook egy új digitális pénzes fizetési rendszer létrehozásáról tárgyal az amerikai szabályozókkal. A digitális pénzzel a Facebook-felhasználók egymás között pénzt küldhetnek és az interneten vásárolhatnak a tervek szerint – írja a Portfolio.hu

A Facebook új fizetési platformjának alapja egy digitális pénz, amelyet a felhasználók egymás között küldhetnek, és fizethetnek is vele a Facebookon, Instagramon és WhatsAppon, sőt, bárhol máshol az interneten is. Egy olyan digitális pénzt hoznának létre, amely értéke hagyományos pénzhez van kötve, ezért is tárgyalnak a derivatív piacot felügyelő szervvel.

A Facebook titkos új fizetési rendszeréhez hagyományos pénzforgalmi intézmények befektetését várják, és a tervek szerint a platform használatát azzal is ösztönöznék, hogy a felhasználókat aktivitásuk függvényében jutalmazzák. A felhasználót az egyik elképzelés szerint egy Facebook-coinnal utalmaznák, ha megnéznek egy reklámot, ha kapcsolatba lépnek egy kereskedővel vagy más tartalmakat fogyasztanak.

Címlapfotó: Pexels

Biztosítók