Rosszul járnak a déli határt átlépő autósok

Mégis nő a nyáron az autópályadíj a szerbiai sztrádákon, nem is kevéssel: majdnem ötven százalékkal drágul az utazás azoknak, akik Bulgária vagy Görögország felé veszik az irányt.

Rosszul járnak a déli határt átlépő autósok2019.05.28

Nem hivatalos információk szerint július elsejétől drágul a tízes közlekedési folyosó autópályadíja, vagyis megkezdődik a néhány napja átadott Grdelicai-szorosnál lévő szakasz használatának megfizettetése - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A Doljevactól Presevóig utazók 420 dinárt fizetnek majd, azoknak akik Belgrádból utaznak Presevóig, 1430 dinárba (4000 forint) kerül majd az úthasználat. A jelenlegi ár 1090 dinár. Azoknak, akik Szabadkáról indulnaktovábbi 560 dinárt kell fizetniük egy irányba.

A Grdelicai-szoros néhány nappal ezelőtti megnyitóján az illetékesek még azt mondták, hogy egyelőre nem várható drágulás, mert erről előbb az autópálya-üzemeltető vállalat felügyelőbizottsága, majd végül a kormány hoz döntést. A nem hivatalos információk szerint viszont július 1-jéig kiépítik a fizetőkaput.

A tízes közlekedési folyosó déli szakaszán négy fizetőkapu létesül: Grdelicanal, Predejanenál, Vladicin Hannál és Vranjenál. Augusztus végéig megnyílik a közlekedési folyosó keleti szakasza is Bulgária irányába, a következő hónapban pedig az Obrenovac és Cacak közötti autópálya szakaszon is lehet majd autózni.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók