Repülővel indul nyaralni? Ezeke jó, ha tudja!

Ezen a nyáron is gyakran szólnak arról a hírek, hogy sajnos sok vakációzó rémálma válik valóra, amikor a repülőtérre kiérve szembesül azzal a ténnyel, hogy “jó esetben” is csak fél napos késéssel indulhat a szünidő. Nem is beszélve egy járattörlésről vagy arról, ha valaki az induláskor elszenvedett késés miatt a csatlakozást is elbukva reked egy idegen országban hosszú órákra. Legutóbb néhány hete történt hasonló, amikor magyarokat is érintett az eset.

Repülővel indul nyaralni? Ezeke jó, ha tudja!2019.07.09

Habár a légi közlekedésben szigorú EU-s jogszabályok védik az utasokat, az OVB Magyarország véleménye szerint a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásával mi magunk is gondoskodhatunk arról, hogy anyagilag is könnyebb legyen elviselni a megpróbáltatásokat.
Az OVB Vermögensberatung Kft. utasbiztosítási partnere, a Mapfre Asistencia a hasonló esetekre az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

Járattörlés

Amennyiben például technikai okokból, az időjárás miatt, természeti katasztrófa következtében a légitársaság törli a menetrend szerinti járatunkat, és hat órán belül nem biztosít egy másik gépet, akkor a biztosító maximum 100 euróig állja az új jegyünket, vagy a más közlekedési eszközre szóló viteldíjunk költségét. Az összegből levonják azt, amit a légitársaságtól ilyen esetben kapunk.

Overbooking (túlfoglalás) miatt bekövetkezett késés

Ha a hat órát meghaladó késés oka az, hogy a repülőgépre jegyet váltott utasok száma meghaladja a repülőgép üléseinek számát, a fenti biztosítási összegeken felül további, de legfeljebb 100 euróig fedezik a költségeinket (például ellátás, szállás, helyi tömegközlekedés, taxi, ruhatisztító.)

Késés már az induláskor

Ha a menetrendhez képest legalább hat órával később szállhatunk csak fel, a biztosító kifizeti nekünk az ezzel kapcsolatos költségeket (utazás és szállodai elhelyezés, étkezés, egyéb létfenntartási költségek), amelyeket természetesen számlával igazolnunk is kell. Ötven euró jár az első hat órára, amelyet ezután minden újabb hat óránként újabb 50 euróval könnyít meg számunkra a társaság.

Csatlakozás lekésése

Ha például a kedvezőtlen időjárás, valamilyen természeti katasztrófa vagy hatósági beavatkozás miatt késve indul a menetrendszerű járatunk, és emiatt lekéssük a csatlakozást, a biztosító maximum 80 euróig téríti a számlával igazolt költségeinket a fentiek alapján.

Az OVB Magyarország felhívja az utazók figyelmét arra, hogy akár késésről, akár járattörlésről van szó, minden esetben kell az okot igazoló eredeti dokumentum, illetve a biztosítás nem vonatkozik a légitársaság, a repülőterek alkalmazottainak, alvállalkozóinak sztrájkjából adódó veszteségre.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók