Profitnövekedést és részvényvisszavásárlást jelentett a Swiss Re

Profitnövekedést és részvényvisszavásárlást jelentett a Swiss Re

A súlyos természeti katasztrófák okozta veszteségek ellenére is növelni tudta nettó nyereségét a Swiss Re, így a 2018-as eredmények ismertetésekor részvényvisszavásárlást jelentett be a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója.

A társaság 2018-as nettó nyeresége 421 millió dollár volt, szemben az előző évi 331 millió dollárral. A számviteli standardok változásának hatása nélkül az eredmény 894 millió dollár lett volna. 

A természeti katasztrófák, többek között a kaliforniai tüzek és a Michael hurrikán, valamint az ember által okozott katasztrófák nyomán közel 3 milliárd dollárt fizetett ki a viszontbiztosító az év folyamán. Eközben a bruttó díjbevételek 34,78 milliárdról tavaly 36,41 milliárd dollárra emelkedtek, köszönhetően elsősorban az élet- és egészségbiztosítási vonalaknak. 

A zürichi székhelyű viszontbiztosító ennek köszönhetően az osztalékot is részvényenként 5,6 svájci frankra emeli, az előző évi 5 svájci frankról. Emellett új részvényvisszavásárlási programot is hirdetett. Az első körre már a társaság közgyűlését követően sor kerülhet, legfeljebb egymilliárd svájci frank értékben. A második, ugyanekkora összegű részletre a csoport tőkekövetelményének 2019-es alakulástól függően kerülhetne sor.

Fotó: Pexels

Biztosítók