Óriás hőhullámokra számíthatunk idén nyárom

A múlt hét végén végre megérkezett a nyár Európába - sok helyen az évszakhoz képest magas hőmérsékletekkel. Nagy-Britannia, Franciaország, Portugália és Spanyolország több vidékén is 30 fok vagy a fölötti hőmérsékletet mértek. A spanyol meteorológiai szolgálat már most hétvégén is figyelmeztetést adott ki az Andalúziában tapasztalható magas hőmérséklet miatt - írja az Euronews.

Óriás hőhullámokra számíthatunk idén nyárom2019.06.04

Az ehhez hasonló, pár napig tartó, az évszakhoz képest extrém hőhullámok nagyon gyakoriak lesznek nyáron az Accuweather 2019-es előrejelzése szerint. A negyven fokos, vagy afeletti hőhullámok főleg Franciaországot, Spanyolországot és Portugáliát érintik.

A Météo France szerint nem csak Franciaország, de egész Európa is melegebb nyárra számíthat a tavalyinál.

A hőhullámok és a szárazság miatt több európai ország is fokozott veszélynek van kitéve az erdőtüzek miatt - Portugália északi része, Spanyolország és az Alpok vannak a legnagyobb veszélyben.

"A hőmérséklet akár a 40 fokot is elérheti Franciaország déli és keleti részein júliusban és augusztusban" - írta az AccuWeather meteorológusa, Tyler Roys, aki arra is figyelmeztet, hogy Portugáliában és Spanyolországban több napon át tartó, folyamatos, 43 fok feletti hőmérséklettel számolhatunk ugyanebben a periódusban.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók