Nyaralni indulsz? Mutatjuk, hol vehetsz a legolcsóbban eurót

Itt a csúcsszezon, ideje elindulni nyaralni. Ha egy eurós ország felé vennénk az irányt, érdemes észben tartanunk, hogy nem mindegy, mennyiért váltjuk az egységes valutát, összeszedtük, hol jutunk most a legolcsóbban hozzá.

Nyaralni indulsz? Mutatjuk, hol vehetsz a legolcsóbban eurót2019.07.01

Ha meg akarjuk olcsón úszni a pénzváltást, érdemes célbavennünk egy valutaváltót, az MNB mai hivatalos 323,42 forintos euró-árfolyamához képest ugyanis egész korrekt feltételekkel juthatunk hozzá az egységes európai piac pénzneméhez, bizonyos helyeken még a hivatalos árfolyamnál is olcsóbban. 9:57-kor itt válthatunk a legolcsóbban valutát Budapesten (napon belül egyébként többször is változhat az árfolyam). 

Nyaralni indulsz? Mutatjuk, hol vehetsz a legolcsóbban eurót


Azt érdemes még észben tartanunk valutaváltáskor, hogy a fenti árfolyamoktól eltérhetnek a cégcsoporton belüli valutaváltók, valamint, hogy a tranzakciós illeték miatt plusz költségei is lehetnek a váltásnak.

Bankoknál is válthatunk valutát, ez azonban általában jóval drágább lehet, mintha egy pénzváltóhoz megyünk: 

Nyaralni indulsz? Mutatjuk, hol vehetsz a legolcsóbban eurót


Érdemes elgondolkozni azon is, hogy valamely fintechcég, például a Revolut vagy a Transferwise kártyáin váltunk pénzt. Ezeknél a cégeknél középárfolyamon váltanak és a kezelési költség is minimális, már ha van (a Revolutnál nincs). Persze ebben az esetben figyelnünk kell arra is, hogy nem mindenhol lehet külföldön kártyával fizetni. 

Nyaralni indulsz? Mutatjuk, hol vehetsz a legolcsóbban eurót

Címlapfotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez portfolio.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók