Növelte árbevételeit a legfőbb piacain az UNIQA csoport

Növelte árbevételeit a legfőbb piacain az UNIQA csoport

2018 harmadik negyedévében a folyamatos díjas üzletág díjbevétele 3,1%-kal emelkedni tudott, míg a csoport bruttó díjbevétele változatlan, 4042,3 millió euró maradt – közölte az Uniqa csoport. Az adózás előtti eredmény 17,1%-kal, 212,4 millió euróra nőtt.

Az eredmények jelentős növekedésében az is szerepet játszott, hogy a csoport megvált a Casinos Austria AG-beli közvetett érdekeltségeitől, 47,4 millió eurórért – olvasható a társaság közleményében. 

A 2018-as év egészére nézve az Uniqa további növekedést vár a vagyon- és balesetbiztosítási (4%), valamint az egészségbiztosítási (3%) üzletágakban, míg az életbiztosítások esetében, összhangban az egyszeri életbiztosítások tervezett csökkentésével, díjbevétel csökkenést jósol a csoport. Ennek megfelelően az idei évre változatlan díjbevétellel számol az Uniqa. A 2016-ban elindított innovációs és beruházási program magas költségei ellenére, a csoport további javulásra számít az adózás előtti eredményében. 

2018 első 9 hónapjában az Uniqa csoport díjbevétele – különösen a vagyon- és balesetbiztosításoknál – várakozáson felül, több, mint 4,7%-kal nőtt. Ez a jelentős növekedés jellemezte a csoport két fő piacát: Ausztriát (4,9%) és Közép-Kelet-Európát (7%) is, ahol főként a gépjárműbiztosítások és az ingatlanbiztosítások húzták a piacot. Ezzel szemben az életbiztosítások díjbevétele 11%-kal csökkentek, elsősorban az alacsony árrésű, egyszeri díjas biztosítások tervezett visszavágása miatt, főként Lengyelországban. A nagyon stabil egészségbiztosítási üzletág a várakozásoknak megfelelően alakult és 4,4% -kal emelkedett – közölte a társaság. 

A költségfegyelemnek köszönhetően a teljes működési költségek mindössze 1%-kal emelkedtek, a folyamatos díjbevételek jelentős növekedés ellenére.

Az összesített kárhányad így 97,1%-ról, 96,6%-ra csökkent, annak ellenére, hogy a jövőbeli káreseményekre, különösen a viharkárokra képzett tartalékok szintje tovább emelkedett.

Fotó: Pixabay

Biztosítók