Nem várt eredményt hozott a Cherrisk

Nem várt eredményt hozott a Cherrisk

Folyamatosan zajló digitális beruházások mellett 800 millióról 1,3 milliárd forintra nőtt az Uniqa Biztosító nyeresége 2018-ban. A nem-élet üzletág dinamikusan nőtt, az élet ág egyelőre zsugorodott a biztosítónál, Cherrisk nevű érdekeltségük pedig 8 hónap alatt 10 ezernél több szerződést kötött – írja a Portfolio.hu.

Kurtisz Krisztián vezérigazgató a társaság sajtóeseményén elmondta: a cég ma már "nagyon más", mint 2016-ban volt. Megvalósult a célkitűzésük, hogy Magyarország legjobb ügyfélélményt nyújtó biztosítója legyenek. A 92 ezer tavalyi ügyfél-visszajelzés átlaga ötös skálán 4,6 volt, a call center 4,9-et ért el.

A biztosító termékeinek számát 200-ról 36-ra csökkentették és átálltak az ügyfélalapú szervezeti struktúrára (különvált a lakossági, a vállalati és a digitális ügyfelek kiszolgálása), egy kézben összpontosítva az értékesítéstől a kárrendezésig a folyamatokat.

A digitalizáció eredményeként a lakásbiztosítási kárbejelentések 50%-a online történt, a kifizetés 100%-ban 3 napon belül megtörtént. Az ügyfélmegkeresések 30%-át már chat bot végzi, előretört a videós kárrendezés és bevezették a hálózatba a biometrikus aláírást. 

A tavaly ősszel, 8 hónappal ezelőtt indított Cherrisk nem várt eredményeket hozott: több mint 10 ezer szerződést kötöttek, 20 ezernél több regisztrált ügyfelük van, 5,2 milliónál több "cseresznyét" osztottak ki és 6000-nél több szavazat érkezett valamilyen közösségi célra. Az emberek 52%-a nem a saját díja csökkentésére, hanem közösségi célra használja fel a "cseresznyéjét", jó pár millió forintot gyűjtve össze ilyen célokra. Hamarosan elindítanak egy CherryGO nevű alkalmazást, amely a biztonságosan vezetőket, sétálókat, sportolókat jutalmazza.

Idén már 100 ezer eurós nagyságrenddel javíthatja az Uniqa eredményét a Cherrisk - árulták el a Portfolio kérdésére. A Cherrisknek egyelőre nincs saját applikációja, Kurtisz Krisztián szerint a mobilra alkalmazott webalapú ügyfélelérés sokkal nagyobb gyakoriságú műveleteket ígér továbbra is.

Tavaly, 1,331 milliárd forintos adózás előtti eredményt értek el az egy évvel korábbi 820 millió forint után – mondta Thomas Dockal igazgatósági tag. Idén 5,2 millió eurós nyereség szerepel az Uniqa terveiben. A biztosító teljes díjbevétele tavaly 64,470 milliárd forintról 68,032 milliárd forintra emelkedett. Az 5,5%-os teljes díjbevétel-növekedésen belül több mint 15,6%-kal nőttek a nem-életbiztosítási díjbevételek, ezen belül nagyobb fókuszt helyeztek a nem autóbiztosítási díjakra, amelyek közel 20%-kal nőttek.

Az életbiztosítási díjbevételek csökkentek tavaly az Uniqánál - ezzel kapcsolatban Kurtisz Krisztián a Portfolio kérdésére elmondta: idén már enyhe növekedés jöhet, főleg a kockázati termékeknek és az új állománynak köszönhetően, miközben az értékesítési volumen nehezen összehasonlítható a több mint tíz évvel ezelőttiekkel.

Polányi Zoltán igazgatósági tag a vállalati üzletágról azt mondta, egyik legfontosabb céljuk a vállalati személybiztosítások penetrációjának a növelése, többek között a Med 4 Group szolgáltatásfinanszírozó termék bevezetésével és a 3D csoportos élet-, baleset- és egészségbiztosítási termék megújításával,

A kkv-szektor felé azzal próbálnak nyitni, hogy pár napja beléptek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségébe, aminek az a célja, hogy aktív tagként edukálják a vállalatokat és segítséget nyújtsanak számukra a risk engineering területén.

Fotó: Pexels

Biztosítók