Nagycirkusz lesz a Nyugati mellett

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Nemzeti Cirkuszművészeti Központ épül a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel tér és a Podmaniczky utca, illetve a Ferdinánd híd és a vasúti pálya közti területen - szúrta ki a hvg.hu.

Nagycirkusz lesz a Nyugati mellett2019.08.05

A Nyugati mellett épül fel a Nagycirkusz, új nevén a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek kell gondoskodnia az önálló telkek kialakításáról és a rajtuk található vasútüzemi elemek kiváltásáról. A kormány arról is döntött, hogy egyes kiszolgáló funkciók továbbra is a célra jelenleg használt helyeken működjenek, továbbá hogy korszerűsítsék az egész beruházást lebonyolító és majdan üzemeltető Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. kezelésében lévő cinkotai és zuglói ingatlant is - derül ki a cikkből.

A Nagycirkusz elköltöztetéséről a Liget-projekt kapcsán még két éve döntöttek. A beruházás költségeiről egyelőre nincs szó.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók