Most igyunk csapvizet, vagy ne?

A Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz) szerint a Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az európai uniós előírásoknak és jogszabályoknak - írta a Mavíz közleményében az MTI-nek.

Most igyunk csapvizet, vagy ne?2019.05.03

A csapvíz Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer - írta közleményében Nagy Edit, a szövetség főtitkára, aki a Világgazdaság azon hírére reagált, amely szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a beérkezett 2700 vízminta csaknem ötödében talált az ólomtartalommal kapcsolatos eltérést.

A főtitkár szerint az 1945 előtt épített épületeket, lakóházakat és közintézményeket ugyanakkor érintheti az NNK által jelzett probléma, de az ólomtartalom "kifolyatás" hatására határérték alá csökkenhet.

A víziközmű-szolgáltatók a vízmérőig felelősek a szolgáltatott ivóvíz minőségéért, a belső hálózatot a fogyasztó köteles karbantartani és gondozni. A szervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy a lapban jelzett probléma nem általános, hanem lokális, néhány ezer embert érinthet közvetlenül - írta az MTI.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók