Mezőgéptemető: ahol minden alkatrész megszerezhető

Amerika jó üzleti érzékkel megáldott kereskedői rájöttek, hogy érdemes összegyűjteni a még használható alkatrészekkel rendelkező mezőgéproncsokat, előbb-utóbb akad valaki, aki hasznosítani tudja ezeket, és fizet értük. Aaron és Jeff Bucklin szerint a hozzájuk forduló, használt alkatrészeket keresők szinte minden kérését képesek teljesíteni.

Mezőgéptemető: ahol minden alkatrész megszerezhető2019.08.14

Amerikában a kiszolgált gépeket egy ideig géptemetőkben tárolják, majd az követően kerülnek a kohókba. Ilyen például az arizonai sivatagban található repülőgéptemető. A mezőgazdasági gépek – alapvetően gabonakombájnok és traktorok – temetőjét a Colfax Tractor & Combine Parts hozta létre Iowa-ban. A 25 hektáros területen több mint 1000 darab az elmúlt 60 évben gyártott különféle  – de 80%-ban John Deere és Case IH – gabonakombájn, illetve tartozékai, valamint több száz traktor és azok részegységei találhatók meg - írja a profi.de.

Érdeklődők a Colfax gépei körül (Forrás:twitter.com/NevadaFFA)

A traktorokat inkább szétbontva, részegységekben tárolják, mert így jobban eladhatók használt komponensként. Óriási tömegben lelhetők fel John Deere, Case IH, Allis Chalmers, Versatile traktormotorok, sebességváltók, tengelyek, kerekek, felnik és különböző burkolatok. A temető színei között egyértelműen a zöld (John Deere) és a piros (Case IH) dominál.

A kombájnok összeszerelt állapotban, az adaptereikkel együtt sorakoznak, korcsoportok szerint besorolva az egyes szektorokba. Ezeket vagy egyben viszik el alkatrésznek, vagy a vevő bontja le a számára szükséges részegységet. A használt géptemetőt üzemeltető testvérpár Aaron és Jeff Bucklin szerint a hozzájuk forduló, használt alkatrészeket keresők szinte minden kérését képesek teljesíteni, illetve felvásárolnak részükre kiszolgált, vagy üzemképtelen traktorokat és kombájnokat.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez agrarszektor.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók