Megszabadul életbiztosítójától az OTP

Eladja a nemrég vásárolt bolgár életbiztosítóját az OTP Bank. A vevő a francia Groupama.

Megszabadul életbiztosítójától az OTP2019.07.11

Az OTP Bank bolgár leánybankjai, a DSK Bank EAD és az Expressbank AD, mint eladók adásvételi szerződést írtak alá a Groupama csoport egyik bolgár leányvállalatával, a Groupama Zhivotozastrahovane EAD-vel, mint vevővel az Express Life Bulgaria társaságban fennálló 100 százalékos részesedésük értékesítéséről - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében. Az OTP tavaly jelentette be, hogy megvásárolja a francia Société Générale-tól (SocGen) a pénzügyi csoport bolgár leányait, a tranzakciót az idén januárban zárták le.

Az OTP a francia Groupama csoporttal szoros kapcsolatban áll. 2008-ban nekik adta el az azóta Groupama névre átkeresztelt Garancia Biztosítót, amelynek termékeit azóta is közvetíti a bank. A Groupamának jelenleg 5,12 százalékos pakettje van az OTP Bankban, és a hitelintézet felügyelőbizottságában is ott ül a képviselőjük.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók