Megduplázódott a zöld rendszámmal rendelkező autók száma

Megduplázódott a zöld rendszámmal rendelkező autók száma

Több zöld rendszámot adtak ki tavaly, mint 2018 előtt összesen. Éves szinten hullámzó volt az eladás - olvasható az infostart.hu-n.

A zöld rendszámos autók száma 2018-ban több mint 5 ezer darabbal emelkedett, ami 110 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

"A növekedés két dolognak tudható be leginkább. Az egyik az, hogy az emberek elkezdtek megnyílni a környezetkímélő e-autók irányába amiatt, hogy egyre elérhetőbb áron és egyre jobban tölthető autók jelentek meg. A másik nyilvánvalóan a hozzájuk köthető kedvezmények" - mondta el az InfoRádiónak a Villanyautósok.hu főszerkesztője.

Antalóczy Tibor szerint a kedvezmények közül legfontosabb a másfél millió forintos állami támogatás, illetve a nagyvárosokban biztosított ingyenes parkolási lehetőség.

Az év során igen hullámzó volt az értékesítés, de a szakember szerint biztosra vehető, hogy a 2019-es év is duplázódást hoz az ideihez képest.

"Ehhez nagyon fontos feltétel lenne, hogy az autószám alakulásához képest nőjön a használható töltőhálózat is" - tette hozzá Antalóczy Tibor, aki úgy látja, hogy tavaly nem a legjobb helyre és nem a megfelelő típusú töltőket telepítették.

Fotó:Pixabay

Biztosítók