Lengyel árvizek: gyorsan reagálnk a biztosítók

Az elmúlt időszak intenzív esőzéseit követően árvizek alakultak ki Dél-Lengyelországban, ami a helyi hatóságok és biztosítótársaságok részéről hatalmas mobilizációt igényelt. A biztosítók külön eljárásban igyekeztek az időjárási viszonyok által érintetteknek járó kárkifizetéseket felgyorsítani.

A biztosítótársaságok megnövelték a segélyhívásokat fogadó személyek számát, emellett a kizárólag a károsultak által készített fotóval dokumentált, telefonos károkbejelentéseket is befogadták, külön kárfelmérés nélkül. Ennek köszönhetően számos esetben 24 órán belül sikerült a kárrendezés. 

A legutóbbi áradások két legérintettebb területe a Kárpátaljai vajdaság és Kis-lengyelországi vajdaság. Lengyelországban az árvíz az egyik leggyakoribb természeti katasztrófa. A lengyel biztosítási szövetség (PIU) szerint a biztosítók nagyon jól felkészültek a károk hatékony és gyors felszámolásának megszervezésére, a kárrendezési folyamatok maximális legegyszerűsítésével egy napon belüliek a kárkifizetések. A PIU arra számít, hogy a mostanihoz hasonló időjárási események egyre gyakoribbak lesznek, ami a biztosítók, az önkormányzatok, a központi hatóságok és egyéb intézmények közötti szoros együttműködést tesz szükségessé, emellett a lakosság tudatosságát is növelni kell.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók