Látványos ábrán, mekkora üzemanyag-megtakarítást hozott az elektromos autózás

Az elektromos autózás elterjedésének köszönhetően érdemben nőtt az üzemanyag-megtakarítás az elmúlt években az Egyesült Államokban. Az amerikai energiaügyi minisztérium (DOE) erről készített látványos ábráját a CleanTechnica osztotta meg most az olvasóival.

Látványos ábrán, mekkora üzemanyag-megtakarítást hozott az elektromos autózás2019.06.14

Sokat lehet hallani, olvasni arról, hogy milyen előnyökkel járhat egy elektromos autó megvásárlása, üzemeltetése. Arról viszont nagyon ritkán beszélnek, hogy ezeknek a járműveknek a segítségével, elterjedésével mekkora megtakarítás érhető el éves szinten az üzemanyag-felhasználásban. A DOE viszont most közzétett egy ábrát, amely bemutatja, hogy a konnektorról tölthető elektromos autók elterjedésének köszönhetően mekkora volt az üzemanyag-megtakarítás az elmúlt években.

Az ábra tanulsága szerint tavaly például 323 millió gallon (durván 1,22 milliárd liter) benzin nem került felhasználásra annak köszönhetően, hogy egyre többen választanak maguknak alternatív meghajtású járművet.

Azt ugyanakkor illik hozzátenni, hogy az Egyesült Államok tavalyi benzinfogyasztásának csupán elenyésző részét, 0,25 százalékát jelenti a fenti szám. A masszívan növekvő trend viszont azt mutatja, hogy az idő előrehaladtával egyre inkább szorul majd háttérben a benzinfogyasztás az USA-ban. 2016-hoz képest például majdnem megduplázódott az a benzinmennyiség, amely az elektromos autózásnak köszönhetően nem került felhasználásra. 

Látványos ábrán, mekkora üzemanyag-megtakarítást hozott az elektromos autózás

Forrás: DOE

Címlapfotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez portfolio.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók