Közel 3 millárd eurót fizettek ki az EU biztosítót tavaly

Az európai biztosítók mintegy 1069 milliárd eurót fizette ki károkra és szolgáltatásokra az ügyfeleiknek 2018-ban. Ez napi 2,9 milliárd euró kifizetést jelent a teljes év folyamán, ami 3,1%-kal magasabb, mint 2017-ben – derül ki az Insurance Europe legfrissebb kiadványából.

Közel 3 millárd eurót fizettek ki az EU biztosítót tavaly2019.11.05

Az európai biztosítókat tömörítő szövetség adatai szerint az életbiztosítók 705 milliárd eurót fizettek ki ügyfeleiknek tavaly, ami 2,6%-os éves növekedést jelent. A nem-életbiztosítók kárkifizetése 5,6%-kal, 253 milliárd euróra nőtt 2018-ban, míg az egészségbiztosítók 4%-kal többet, 111 milliárd eurót fizettek ügyfeleiknek.

A biztosítók bruttó díjbevétele összesen 1 311 milliárd eurót tett ki, amiből 764 milliárd euró életbiztosításokból, 407 milliárd nem-életbiztosításokból, 140 milliárd euró pedig egészségbiztosításokból származott. A teljes díjbevétel 6,2% -kal nőtt 2017-hez képest, az életdíjak 6,7% -kal, a nem-életbiztosítás 5,7% -kal és az egészségbiztosításé 4,8% -kal növekedett.

Eközben az európai biztosítók befektetései nagyjából stabil szinte maradt: 10,3 ezer milliárd eurót tett ki.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók