Kötlező balesetbiztosítás jöhet a Thaiföldre utazóknak

Csekély összegű, 20 bahtos (190 forint) kötelező balesetbiztosítást vezetnének be a Thaiföldre utazóknak, többek között a turisták kifizetetlen kórházi számlái miatt. Az intézkedés várhatóan még az idén életbe lép, és a reptereken érkezéskor kellene igényelni a maximum 30 napra érvényes biztosítást – írja az Airportal.hu.

Kötlező balesetbiztosítás jöhet a Thaiföldre utazóknak2019.07.10

Thaiföld idegenforgalmi tisztviselői még júniusban tettek javaslatot arra, hogy minden turistának kötelezővé tegyék a balesetbiztosítás kötését. Az ország illetékesei azért szeretnék bevezetni a biztosítást, mert a turisták által ki nem fizetett kórházi számlák összege elérte a 3 millió bahtot (38 millió forint). 

A kötelező balesetbiztosítást várhatóan még idén bevezetik, kifizetésére a thaiföldi repülőtereken, az országba történő belépéskor lesz lehetőség. Az így beáramlott összeg Thaiföld Idegenforgalmi Támogatási Alapjához (Tourism Promotion Fund) kerülhet majd, és ebből fogják fedezni egyebek mellett a turisták kifizetetlen kórházi számláit.

A kötelező biztosítás legfeljebb 1 millió baht (9.4 millió forint) fedezetet biztosít halál esetén, és maximum 30 napos ott-tartózkodásig érvényes. A biztosítás legfőbb célja az lenne, hogy megerősítse a külföldi turisták bizalmát az ország iránt. Emellett a thai kormány arra ösztönzi a helyi utazásszervezőket, hogy kössenek biztosítást az ügyfeleiknek.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók