Komoly pénzeket fektetnek az életbiztosítók prediktív elemzési képességeik fejlesztésére

Az USA életbiztosítási ágazata várhatóan drámai módon növelni fogja prediktív analitikai rendszerekbe irányuló beruházásokat az elkövetkező két évben – derül ki a Willis Towers Watson felméréséből.

Komoly pénzeket fektetnek az életbiztosítók prediktív elemzési képességeik fejlesztésére2019.06.24

A cég összesen 51 életbiztosítót kérdezett meg, melyek együttes éves díjbevétele meghaladja a 138 milliárd dollárt. A válaszok alapján valamennyi nagy és közepes méretű biztosító használni fog prediktív elemzési technológiát, míg a kis életbiztosítóknak közel fele tervezi ezt a következő két évben.

Jelenleg a közepes és nagy életbiztosítóknak mintegy 70%-a használ. A már jelenleg is használók kétharmada mondta azt, hogy a prediktív analitika használata jelentősen lecsökkentette a kockázatelemzési és szerződési költségeket, 60% pedig azt jelezte, hogy a segítségével nyert insightoknak köszönhetően sikerült az értékesítést és a jövedelmezőséget növelnie.

A válaszadók két kulcsfontosságú hajtóerőt neveztek meg az ezirányú befektetések növeléséhez. Az egyik a termékfejlesztés és az árazás, a másik az ügyfélkapcsolat-menedzsment terén jelentkező versenynyomás. E két célkitűzés elérése érdekében a válaszadók 84%-a mondta azt, hogy gyorsabb, 71%, hogy személyre szabottabb szolgáltatást kíván nyújtani, 64% gyorsabban és egyszerűbben elérhető szerződési információkat, 58% mobilbarátabb interakciókat szeretne biztosítani ügyfelei számára. 

Mindezek mellett a kárügyintézés élményének javítása érdekében is a prediktív analitika használatának bővítését tervezik a megkérdezett életbiztosítók. Jelenleg kevesebb mint harmaduk használja ezen a téren a technológiát. 

A felmérés alapján úgy fest, a következő két évben igazi átalakulás mehet végbe az amerikai életbiztosítók üzleti tevékenységének alapvető funkciói terén.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók