Kiszámolta a UBS, hogy mennyibe kerülhet a Dorian hurrikán

Akár 25 milliárd dollárba is kerülhet a biztosítási szektornak a Dorian hurrikán a UBS számításai szerint

Kiszámolta a UBS, hogy mennyibe kerülhet a Dorian hurrikán2019.09.03

A négyes fokozatúvá minősített pusztító hurrikán az Egyesült Államok keleti partja felé halad, Floridában, Dél-Karolinában és Georgia államban több mint egy millió embert telepítettek ki elővigyázatosságból.

A UBS elemzőinek számításai szerint a biztosítási szektor vesztesége a legoptimistább szcenárió szerint 5 milliárd dollár, legrosszabb esetben pedig akár 40 milliárd dollár lehet, az alapfeltevés szerint 15-25 milliárd dollár között lesz. A teljes idei évre összesen 70 milliárd dollárra becslik a természeti katasztrófák okozta károk miatti veszteségeket. Az eddigi rekordot a 2017-es év tartja, 135 milliárd dollárral.

A UBS legkevésbé kedvelt részvénye a szektorból jelenleg a Swiss Re. A biztosítási árak jövőbeli emelkedéséből viszont profitálhat a Lancashire, a Beazley, vagy a Scor - állítja elemzésében.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez portfolio.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók