Kilőhet a lengyel villanybuszgyártás

Jókora tőkeinjekciót kap a lengyel Ursus Bus egy amerikai befektetővel, ami megnyithatja az utat az előtt, hogy az elektromos buszok gyártásának régiós éllovasává váljon.

Kilőhet a lengyel villanybuszgyártás2019.09.09

A szocialista időkben traktorokat gyártó és ma is mezőgazdasági gépeket előállító lengyel Ursus SA, illetve a hozzá tartozó, trolikat és az autóbuszokat gyártó Ursus Bus arra készül, hogy befektetési szerződést köt az Enerkon Solar International amerikai vállalattal - jelentette a gazeta.pl.

Az amerikaiak a beruházás első szakaszában készek 30 millió dollárt (8,5 milliárd forint) befektetni a lengyel vállalatba. A lublini cég részvényei a hírre 40 százalékkal drágultak a varsói tőzsdén.

A befektetés nyomán az Ursus hét, az Ursus Bus 49 százaléka kerülne amerikai kézbe, ám a szerződés megkötéséig még hosszú az út. Egyelőre a szándéknyilatkozatot írták alá a felek.

A vállalat 2017 óta anyagi gondokkal küzd, 2018 novemberében a vezetőség átszervezésről döntött. Eközben a nettó veszteség 150 millió zlotyra nőtt a 2017-es 23 millióról, a részvények árfolyama pedig zuhant. Idén nőtt az árbevétel, de a veszteség is. A cég együttműködik a kormánnyal az elektromos buszok fejlesztésében.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók