Jobb mobilappra vágynak az egészségbiztosítási ügyfelek

Jobb mobilappra vágynak az egészségbiztosítási ügyfelek

Az egészségbiztosítással rendelkező ügyfelek jellemzően elégedetlenek azokkal a mobilalkalmazásokkal, amiket a biztosítóik nyújtanak – derül ki egy friss felmérésből. A J.D. Power tanulmányából az is kiderül, hogy az ügyfelek szerint a biztosítóknak bővíteniük kellene távegészségügyi szolgáltatások (telehealth) fedezetét.

A fogyasztói elégedettség különböző iparágakban történő felmérésére szakosodott cég az idei első negyedéven végzett kutatást amerikai egészségbiztosítási ügyfelek körében. Ez alapján az általános ügyfélelégedettség az elmúlt három évben emelkedett, ugyanakkor a válaszadók többsége jobb ügyfélszolgálatot várna el biztosítójától, amit a technológia széleskörű használatától remélnek. Emellett a különböző egészségügyi szolgáltatók közötti koordináció terén is javulást szeretnének, amire a jobb mobilapplikációk és a távegészségügy jelenthetnének megoldást. 

Az egészségbiztosítók tehát általában jó munkát végeznek a szigorúan vett feladataik terén, ugyanakkor nehezen birkóznak meg az ügyfelek más iparágakból szerzett tapasztalataik alapján kialakított elvárásaival, ahol a technológiát hatékonyabban vetik be a szolgáltatásokba – foglalja össze a kutatásból leszűrhető következtetéseket a J.D. Power. 

A távegészségügyi szolgáltatások iránti kereslet egyre nagyobb: a megkérdezettek 48%-a mondta azt, hogy szívesen igénybe venne ilyen szolgáltatást, valamint azt is elmondták, hogy a telehealth enyhíthetne az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés nehézségein. A fiatalabb ügyfelek körében még magasabb volt a távegészségügy támogatottsága: a 25-42 év közöttiek 51%-a örülne ilyen szolgáltatásnak. A tanulmány szerint a személyes egészségügyi adatokhoz való digitális hozzáférés, valamint az ellátások közötti jobb koordináció tovább ösztönözhetné ezen alacsonyabb költségű kezelési csatornák használatát.

Fotó: pexels

Biztosítók