Jó hírek jöttek az Allianztól, emelkedik az árfolyam

Jó hírek jöttek az Allianztól, emelkedik az árfolyam

Az 1,877 milliárd eurós Reuters-konszenzust jelentősen meghaladó, 1,936 milliárdos nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben az Allianz. Ez 24%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, és a menedzsment megerősítette idei profitvárakozását. A biztosító részvényárfolyama 0,44%-ot emelkedett eddig, ezzel felülteljesítő a DAX komponensei között.

Oliver Baete vezérigazgató elégedettségét fejezte ki a biztosító közleményében, kiemelve a biztosító hatékonyságának javulását. Közölte: biztosak abban, hogy teljesíteni fogják idei profitcéljaikat. Ez azt jelenti, hogy 11,1 milliár eurós (plusz/mínusz 500 millió euró) működési eredményt érhetnek el idén.

2017 a biztosítók legköltségesebb éve volt globális szinten, különösen az észak-amerikai hurrikánok jártak nagy kárkifizetésekkel. Az akkori bázishoz képest sikerül számos biztosítónak idén jobb eredményeket elérnie. Az Allianz esetében erre utal a tavaly 96,9%-nál jobb, 93,1%-os harmadik negyedéves kombinált hányad is.

Az Allianz éppen vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágának stratégiai felülvizsgálatában is benne van, ugyanakkor a vezetők jelezték, hogy várhatóan nem lesz jelentős szerkezet-átalakítás. 

Fotó: Pixabay

Biztosítók