Jelentős pénzeket szán az Allianz insurtech befektetésekre

Jelentős pénzeket szán az Allianz insurtech befektetésekre

Egymilliárd euróra növeli insurtech befektetési alapját az Allianz, amely így Európa legnagyobb, vállalati hátterű kockázati tőkealapja lesz – közölte a társaság.

2016-ban hozta létre a német biztosító Allianz X névre keresztelt startup inkubátorát, 430 millió euróval, amely eddig összesen 15 ügyletet bonyolított le olyan cégekbe fektetve, mint a német N26 mobilbank, vagy az amerikai Lemonade biztosítási startup. 

Az új tőkével az Allianz olyan induló vállalkozásokat céloz meg, ahol keresztértékesítési lehetőséget lát, hasonlóan az indonéz Go-Jek motorkerékpáros fuvarmegosztó szolgáltatáshoz, amibe tavaly szállt be az Allianz, a befektetést megelőzően az indonéz leányvállalata azonban már biztosítási termékeket kínált a Go-Jek motorosainak és ügyfeleinek. 

A forrásbővítéssel az Allianz X nagyobb befektetéseket tud eszközölni, és a létszámát is bővíteni tudja. A társaság nem közölt teljesítményadatokat az alappal kapcsolatban, azt azonban kijelentette, hogy a portfolió jelenlegi értéke meghaladja a kezdeti befektetési összeget. 

Az Allianz X eredetileg induló vállalkozások támogatására indult, azonban 2017 végén a befektetések célpontjai egyre inkább érettebb, különösen a mobilitás, a vagyonkezelés és a kiberbiztonság területén tevékenykedő vállalatok lettek.

Fotó: Pexels

Biztosítók