Itt az 59 új autó, amire a kormány most milliókat ad

Itt az 59 új autó, amire a kormány most milliókat ad

Eltelt egy hét azóta, hogy Orbán Viktor bejelentette: a családtámogatási program részeként a legalább három gyermeket nevelő családok számára elindul az autóvásárlási program. Portálunk már hétfőn jelentkezett első listájával, amely azokat a modelleket tartalmazta, amelyek után igénybe vehető a legfeljebb 2,5 millió forintos támogatás. Olvasóinknak köszönhetően azonban tovább bővült a lista, ezért a teljesebb kép érdekében bemutatjuk a teljes választékot.

Olvasóink küldik olvasóinknak. Így is összefoglalhatjuk a lejjebb közölt táblázatot, ugyanis az elmúlt napokban számtalan levelet, Facebook-üzenetet és hozzászólást kaptunk a legalább hétüléses, Magyarországon elérhető új autókkal kapcsolatban. Az értékes kiegészítéseknek köszönhetően a kezdeti 50 családi autót tartalmazó körüli lista 59-re bővült és ezt az értékes listát nem tarthatjuk meg csak magunknak, így hát megosztjuk mindenkivel.
 

Itt az 59 új autó, amire az Orbán-kormány most milliókat ad


Az intézkedés magyarországi autópiacra gyakorolt várható hatásairól részletesen korábbi elemzésünkben írtunk:

"Az újautó-vásárlási program nyertesei várhatóan a módos nagycsaládok lesznek. A meghatározott célcsoport másik, kevésbé tehetős része viszont jövedelmi helyzeténél fogva még a 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatás mellett sem engedheti majd meg magának, hogy milliókért új autót vegyen (ha csak nem jogosultak lesznek a fiatal házasok 10 millió forintos kamatmentes hitelére és ennek egy részét is autóvásárlásra használják fel). Az intézkedés ugyanakkor még így is több tízezer darabbal növelheti az autóeladásokat a következő években, továbbá hatással lehet a használt autók piacára, az autópark átlagéletkorára és a károsanyag-kibocsátására is."

Címlapfotó: Pexels

Biztosítók